Comunicate de Presă Comunicate de Presă

Bogdan Gabor este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară

Bogdan Gabor, Country Manager al companiei de recrutare şi consultanţă în resurse umane Lugera, The People Republic, este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT). El succede la conducerea asociaţiei lui Florin Godean, al cărui mandat s-a încheiat de curând.

descarcă comunicat

S-a lansat Barometrul european pentru ocuparea forței de muncă

București, 22 martie 2019. Staffing Industry Analysts (SIA), consultant global pe probleme de forță de muncă și ocupare, și World Employment Confederation (WEC), asociația internațională la care este afiliată Asociația Română a Agenților de Muncă Temporară – ARAMT, au lansat Barometrul european pentru ocuparea forței de muncă, un instrument interactiv de cercetare care acoperă indicatorii principali ai pieței muncii din 33 de țări.

descarcă comunicat

Companiile membre ARAMT au asigurat, în 2017, accesul pe piața muncii a peste 61.000 de angajați

București, 22 martie 2016. Peste 61.000 de persoane au fost angajate în regim de muncă temporară în 2017, conform statisticilor Asociației Române a Agenților de Muncă Temporară (ARAMT) prezentate în cadrul Conferinței Industriei Forței de Muncă din România, organizate la București de către ARAMT.

  

descarcă comunicat

Florin Godean este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT)

Bucureşti, 6 martie 2017: Florin Godean, Country Manager al filialei române a companiei internaționale de recrutare şi selecție de personal Adecco, este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT). El succede la conducerea asociaţiei Cristinei Săvuică, al cărei mandat s-a încheiat la finele lunii trecute.

descarcă comunicat

Numărul românilor care lucrează în regim temporar s-a dublat în ultimii 5 ani

București, 24 octombrie 2016. Peste 67.000 de persoane au fost angajate în regim de muncă temporară în 2015 arată un studiu recent al Asociației Române a Agenților de Muncă Temporară (ARAMT). Această cifră reprezintă dublul celei din 2010, când se înregistrau 30.000 de angajați temporar.

descarcă comunicat

ARAMT pune în dezbatere principalele reglementări ale detaşării angajaţilor români în Uniunea Europeană

Bucureşti, 2 octombrie 2014: Asociaţia Română a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT) a reunit profesioniştii din piaţa de muncă temporară în cadrul unui seminar care a dezbătut principalele reglementări ale detaşării angajaţilor români în ţari din Uniunea Europeană. Subiectul, de maximă actualitate, este analizat în contextul în care, în prezent, unii agenţi de muncă temporară din România se confruntă cu anumite dificultăţi în ceea ce priveşte adaptarea la reglementările naţionale şi europene din domeniu.

descarcă comunicat

ARAMT cere intervenţia autorităţilor pentru împiedicarea concedierii a peste 30.000 de salariaţi

Bucureşti, 7 aprilie 2014: România ar putea pierde peste 30.000 de locuri de muncă, iar bugetul statului ar putea suferi pierderi de aproximativ 170 de milioane de euro anual, dacă Parlamentul adoptă o inițiativă de modificare a Codului Muncii aflată în prezent în atenția Senatului României. Inițiativa vizează regimul muncii temporare derulate prin agenți specializați, o activitate care în 2013 a angrenat numai in cadrul membrilor ARAMT peste 52.000 de români, echivalentul a peste 20.000 de locuri de muncă cu normă întreagă.

descarcă comunicat

ARAMT organizează prima conferință din România dedicată muncii temporare

Bucureşti, 18 martie 2014: Asociaţia Română a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT) a organizat astăzi prima conferinţă din România dedicată muncii temporare, „Munca temporară – Beneficii pentru angajaţi şi angajatori”. Conferinţa a analizat provocările cu care acest sector se confruntă, în contextul socio-economic actual – european şi românesc, legislaţia din domeniul forţei de muncă temporare, precum şi beneficiile acestui tip de servicii, pentru piaţa muncii.

descarcă comunicat

Poziţia ARAMT faţă de iniţiativa legislativă de modificare şi completare a Legii 53/2013 – CodulMuncii

Bucureşti, 17 decembrie 2013Asociaţia Română a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT) doreşte să îşi exprime public poziţia privind Proiectul nr. B791, înregistrat la Senatul României, privind modificarea şi completarea Legii 53/2013 – Codul Muncii, avertizând că o eventuală aprobare a proiectului în forma sa actuală ar genera consecinţe negative importante pentru piaţa muncii din România.

descarcă comunicat

Expunere de motive cu privire la Documentul Pozitie adoptat de Aramt fata de initiativa legislativa de modificare si completare a legii 53/2013 – Codul Muncii al Romaniei, inregistrata la Senatul Roamaniei sub nr. B791/19.11.2013

Download PDF

descarcă comunicat

14 august 2013 www.wall-street.ro

Agentii de munca temporara: Asteptam de la autoritati mai multe programe de stimulare a economiei

descarcă comunicat

23 iulie 2013 www.wall-street.ro

ARAMT: Munca temporara creste in criza. Mai bine lucrezi cateva luni pe an decat sa stai acasa

descarcă comunicat

19 iulie 2013 www.wall-street.ro

Schimbare in piata muncii: tinerii nu mai vor sa stea multi ani pe o pozitie, dupa doi se plictisesc

descarcă comunicat

Mai 2012

Cu ocazia Conferinței anuale a Confederației Internaționale a Serviciilor private de ocupare a forței de muncă desfășurată la Londra între 23-24 mai 2012, CIETT și-a argumentat ambiția de a contribui la crearea de piețe ale muncii înalt funcționale în întreaga lume.

descarcă comunicat

Martie 2012

Joi, 29 martie 2012, între 13.00 și 15.30, Facultatea de Administrație și Afaceri găzduiește evenimentul informativ „Începutul carierei tale”, organizat cu sprijinul Asociației Române a Agenților de Muncă Temporară.

descarcă comunicat

Ianuarie 2012

Serviciile private de ocupare a forţei de muncă permit adaptarea la schimbare, însă rolul lor este în continuare subevaluat. Noua cercetare Eurociett / Boston Consulting Group arată că percepţiile învechite şi reglementarea necorespunzătoare împiedică realizarea potenţialului Serviciilor private de ocupare a forţei de muncă.

descarcă comunicat